IT-dagen 2015

Förra året ansvarade jag själv för planeringen av IT-dagen på Skönsmons skola. Det var otroligt givande och responsen från både föreläsare och åhörare var mycket positiv, det frågades redan då efter en IT-dag även efterföljande år. Så blir det också.

Nytt för i år är att projektgruppen är utökad till två personer. Det är numera jag och Anna-Lena Unnis som planerar dagen. Unnis är väldigt strukturerad och vi kompletterar varandra bra, en fröjd att få sammarbeta tillsammans med henne. Nu är vi mitt uppe i planeringen för IT-dagen och bokningarna börjar rulla in. Det är inte vilka bokningar som helst heller. Mer om det snart.

Förra årets inspirationsföreläsare (som var magnifika) kompletterades med tre externa föreläsare: Andreas Killander, Mats Björk och Lisa Sällvin. Andreas pratade om design thinking och gav pedagoger ett nytt sätt att se på design och flöden. Mats öppnade dörrar för många när han på ett humoristiskt vis introducerade begreppet Gamification, jag hoppas att det är mer levande som begrepp idag. Lisa pratade om programmering för barn, barnhack, och gav många praktiska exempel på hur man kunde göra. Tre monster till föreläsare och succén var ett faktum.

image Andreas Killander, IT-dagen 2014

image Mats Björk, IT-dagen 2014

image Lisa Sällvin, IT-dagen 2014

I år utökas konceptet och det är frågan om vi ryms i våra egna lokaler. Inte mindre än 6 externa föreläsare är bokade i skrivande stund. Lägg då till att det ska kompletteras med inspirationsföreläsare från skolan och lite andra funktioner. Det blir tight, men det blir ofantligt bra. Vilka de klara föreläsarna är vill jag inte släppa än utan det kommer att ske successivt.

IT-dagen 2015 går hur som helst av stapeln 28/10-15. Boka in det redan nu, det kommer bli galenskap! Den officiella hashtagen för IT-dagen 2015 är #itdagen15, använd gärna den!

Lämna en kommentar