IT magister

Jag som skriver på den här sidan heter Mathias Mjörnheim. Bilder och texter som läggs ut på sidan är gjorda av mig, om inte annat anges.

Sidan används som ett filter att nå ut med mina tankar om IT i undervisningen, helst vill jag att begreppet IT i undervisningen ska försvinna då IT är en naturlig del i skolans arbete. Det ska inte vara särskiljt utan integrerat. Vi är inte där riktigt än.

Jag finns även på:

Twitter: @ITmagister

Instagram: @mathsivan

Jag har bloggat framgånsrikt med med elever på:

http://www.arbetsro.wordpress.com

CV

Jag läste lärarutbildningen i Luleå och blev klar Sv/SO-lärare vid årskiftet 2005/06. Sedan dess har jag jobbat på följande ställen:

2005-2006  Skönsmons skola, lärare år 4.

Kommentar: Slängdes in i hetluften redan innan jag hade examensbeviset i min hand. Försökte integrera kortspel i undervisningen (läs gamification). Fick inget vidare genomslag.

2006-2007  Draghällans förskola, förskollärare

Kommentar: Vikariatet på Skönsmons skola gick ut. Jobb på en skola var snudd på omöjligt att få. Valde att arbeta på en förskola för att på så vis bredda min kompetens. Arbetade mycket IT-inriktat med andra pedagoger på förskolan.

2007-2008  Nylands skola(år 3)/Alens särskola, lärare

Kommentar: Tog tjänstledigt på min tjänst på förskolan för att pröva på att arbeta på en delad tjänst mellan två skolor. Ena delen var på en särskola vid södra infarten till Sundsvall. Otroligt spännande och givande! Jobbade resterande 60% i en år 3 på en liten byskola. Otroligt mysigt och lärorikt.

2008-2009  Bredsands skola (år 5-7), lärare

Kommentar: Det tudelade vikariatet gick ut och jag fick åter igen söka mig något nytt lärarjobb. Lyckades få ett Ma/NO vikariat, trots avsaknad av behörighet. Hade även dataansvar på skolan.

2009-nu      Skönsmons skola (år 1-6), lärare

Kommentar: Fick äntligen tag i något varaktigt arbete. Började som assistent/lärare i en år 2. Tog sedan över klassen i trean och följde dem upp till sexan. Jobbade mycket med IT i undervisningen i samband med att skolan började bli mer digital. Blev IT-pedagog HT 2013 och har i den tjänsten fortbildat både personal och elever. Jag är dessutom en del i skolans ledningsgrupp och föräldraråd. Under VT14 arbetade jag även som Biträdande rektor på skolan.

Jag har alltså erfarenhet från förskoleåldern till högstadiet. Dessutom har jag erfarenheter från särskolan samt som skolledare.

Just nu så arbetar jag heltid (typ) som IT-pedagog samt förstalärare inom digital skolutveckling. I min arbetsbeskrivning och handleda elever och lärare i frågor som rör pedagogik kopplad till  digital teknik. Jag undervisar i Digitalkunskap i mellanstadiet och har ansvar för skolans IT-fritids.

En kommentar på “IT magister

  1. Ping: Digitalt skapande i skola och fritidshem - Väsby Lärlabb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s