Blogga med Webbstjärnan

Jag vill puffa lite för vinsterna med att arbeta med blogg i sin undervisning. Många har hittat till Webbstjärnan genom åren i en tävling som för varje år ökar i antal deltagande bidrag. Att arbeta med IT som en del av undervisningen verkar ha slagit igenom nu.

Webbstjärnan är däremot så mycket mer än bara en tävling det är även en helt gratis support, ett nätverk med kunniga människor som kan hjälpa dig att gå vidare i ditt arbete och ett ställe där du enkelt kan se dina elevers utveckling.

Jag har arbetat med blogg som en del av undervisningen sedan sena 2011 och märker hur mycket mer intressant eleverna tycker att det är att skriva och diskutera på nätet. De/jag/deras föräldrar/andra kan dessutom se utvecklingen fortlöpande då alla inlägg är offentliga. Kolla in på arbetsro.wordpress.com så får ni se vad jag menar.

Webbstjärnan har vissa kriterier som du måste uppnå för att vara en del av tävlingen, se till att ge detta lite tid. Det som absolut måste finnas med på sidan är:

Länka till Webbstjärnan – Grafik finns att hämta på webbstjärnan.se

Upphovsmän – Vilka är det som har gjort sidan? Vilka äger bilderna och texterna som publiceras osv.

Syfte – En pedagogisk koppling till varför du arbetar med blogg i undervisningen. Bläddra lite i Lgr11, det finns massor.

Problemen jag har stött på är att eleverna lätt tappar intresset, så är det med det mesta och är inget som är speciellt för bloggande. Det är mycket som händer i början på bloggen men det dör efter ett tag av så det gäller att hålla glöden igång. Redovisa läxor med hjälp av bloggen, gör filmer och lägg ut, utlys tävlingar, gör en poll osv.

Slutligen. Blogg i skolan är kanon! Arbeta fram en form som passar för dig och dina elever.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s